Omerovićeva metoda liječenja bioenergijom jedinstvena je u svijetu. Osnovna karakteristika njegove metode je ruka na bolnom mjestu, odnosno na mjestu gdje je problem. Tako da za sada razlikujemo četiri pristupa, odnosno četiri vrste tretmana (terapije), jednu vrstu tretmana koja je u pripremi i jednu vrstu koja je još uvijek u testnoj fazi i u ponudi je samo kad su besplatni grupni tretmani za neograničen broj osoba.

Face To Face (nova kombinovana terapija)

Nakon što je prijatelju polažući ruke uklonio bol iz leđa, nastavio je s tom metodom.  Polaganje ruku na bolno mjesto postalo je sastavni dio svih njegovih bioenergetskih tretmana. Tretmani Face To Face – jedan na jedan, bili su do unazad dvije godine najzastupljeniji način liječenja koje je prakticirao bioenergetičar Omerović.

Grupni tretman bioenergijom na daljinu

Grupni tretmani bioenergijom na daljinu su, zbog načina na koji se izvode veoma popularni. Osoba kojoj je potrebna pomoć tretmanu prisustvuje iz svoje sobe, kuće, bašte…a rezultati su nevjerovatno dobri. Čak više od 90 posto osoba koje su do sada učestvovale na tretmanima bioenergetičara Muhameda Omerovića još tokom samog tretmana su osjetili veliko olakšanje, a nemali broj se i potpuno riješio tegoba.

Pojedinačni tretman bioenergijom na daljinu

Pojedinačni tretmani bioenergijom na daljinu su, kao i grupni tretmani, zbog načina na koji se izvode veoma popularni. Osoba kojoj je potrebna pomoć tretmanu prisustvuje iz svoje sobe, kuće, bašte…a rezultati su nevjerovatno dobri. Čak više od 90 posto osoba koje su do sada učestvovale na tretmanima kod bioenergetičara Muhameda Omerovića još tokom samog tretmana su osjetili veliko olakšanje, a nemali broj se i potpuno riješio tegoba.

Antistresna terapija

Antistresna terapija je terapija koju bioenergetičar Omerović odnedavno praktikuje kao zaseban dio u okviru svoje jedinstvene bioenergetske metode. Prilagođena je i namijenjena osobama koje su zbog posla kojim se bave izložene svakodnevnom stresu.

Reguliranje tjelesne težine

U pripremi i poseban tretman (terapija) pomoću koje će biti moguće regulirati tjelesnu težinu na potpuno prirodan način.  Testirana je i djeluje kod zdravih osoba. Čeka se rad sa testnom grupom da se vidi kod kojih osoba nije moguće primijeniti tu terapiju.

Odvikavanje od pušenja, alkohola, droge i kockanja

Terapija kojom će se liječiti ovisnost ljudi o duhanu, alkoholu, drogi i kocki trenutno je još uvijek u testnoj fazi i nudi se osobama samo u besplatnim grupnim tretmanima bioenergijom na daljinu koji su povremeno u nepravilnim vremenskim razmacima. Uspješnost u rješavanju kod tih problema je oko 75 posto, dok je kod ostalih bolesti, povreda i tegoba uspješnost više od 90 posto.

 

Besplatni grupni tretmani bioenergijom na daljinu

Besplatni grupni tretmani bioenergijom na daljinu za neograničen broj osoba su namijenjeni, u prvom redu, osobama koje nisu u mogućnosti prisustvovati plaćenim grupnim tretmanima. Koncipirani su tako da im može pristupiti neograničen broj osoba.Pristup tim tretmanima, koji  koriste LIVE STREAM (video uživo) platformu od Facebooka, dozvoljen je svim osobama. Jedino što je potrebno – lajkati i pratiti Facebook stranicu Omerović – bioenergija .Sa Facebook stranice Omerović – bioenergija  ide LIVE STREAM (video uživo), putem kojeg bioenergetičar Omerović daje uputstva učesnicima tretmana bioenergijom na daljinu.