Ko je Muhamed Omerović?

Bioenergetičar Muhamed Omerović je poznato ime u svijetu alternativne medicine. Dugi niz godina može ga se sresti na prostoru cijele EU i naravno na prostoru Zapadnog Balkana.

Aktivno učestvujući u odbrani Sarajeva, 1992. biva teže ranjen snajperskim metkom u vrat.

Zbog težine povrede izmješten  je na liječenje u Njemačku. U Njemačkoj je operisan. Nakon četvorogodišnjeg liječenja na misteriozan je način ozdravio. Doslovno – preko noći.

Tada spoznaje da posjeduje dar da može pomoći povrijeđenima i bolesnima.

Danas , svojom jedinstvenom metodom liječenja koju je razvio kroz četvrt stoljeća baveći se liječenjem  bioenergijom, pomaže osobama širom svijeta.

Preko nekih veza smjestili su me u bolnicu i na kraju i operirali kičmu. Liječio sam se četiri godine, ali ništa se po pitanju boli nije moglo učiniti. Bol je bila takva da nisam mogao niti sjediti niti hodati. Uvijek me je boljelo. Spavao sam na foteljama, stolicama, ako se to može nazvati spavanjem, a jednom sam u tom spavanju čuo glas koji mi je rekao: »Ti trebaš i moraš halaliti (oprostiti op.a.) svima, bez obzira je li ti tko što uradio ili nije!«.

Ujutro sam se probudio i mislio da sam umro. Ništa me više nije boljelo. Baš tih dana mi je došao jedan prijatelj s kojim sam zajedno studirao i koji je u Münchenu radio na gradilištu. Žalio se da ga bole leđa i ja sam mahinalno stavio ruku na njega, a on kaže: »Uh, žare ti ruke!«. I ja njemu izliječim bol u leđima. Tako sam počeo. Ispitivao sam, istraživao, prvo isprobavao u krugu prijatelja, poznanika. Što bi naš narod rekao: »Vodila me Božja ruka!«. Otkrio sam da terapiju mogu davati i na daljinu.

– Uvijek sam mislio da za to treba uspostaviti nekakvu vezu, sve dok jednom nisam preko Ahmeda Bosnića stupio u kontakt s Damirom Šturmanom, bioenergetičarem iz Poreča, s kojim sam postao prijatelj. Jednom sam mu na Skype u noći poslao poruku, a on se požali da ga bole uho i zub. Kada smo to riješili tako što je držao jednu ruku na zubu i mali prst druge ruke u uhu, shvatio sam da ne moram biti povezan telefonom, da ne moram znati niti tko je bolestan, što ga boli, niti gdje se nalazi. Jednostavno moram toj osobi, ili nekoj drugoj u blizini, reći kada da ruku stavi na bolno mjesto i kada da je makne. I to djeluje.

Često mi se dešava i da po desetak osoba u isto vrijeme obrađujem. Industrija. To mi je dokaz da to ništa nije moje, meni je to neobjašnjivo. Imam dar koji djeluje i želim da se njime okoristi što je moguće više ljudi – nastavio je Muhamed Omerović, koji je sasvim slučajno otkrio da njegov dar posebno dobro utječe na sportske ozljede.

– U centru u kojem sam bio u Nizozemskoj smješten jedno dijete je vozilo bicikl i palo. Uzeo sam ga na jedno dvije minute i on skoči nazad na bicikl i ode. Ostao sam začuđen, ali tako sam shvatio da mi najlakše idu fizičke ozljede. Kada je tijelo zdravo najmanji je problem izliječiti bol. Sportaši su mladi, zdravi ljudi, metabolizam im je savršen, fizička ozljeda kod njih se riješava bez problema.

Riješavam sve što boli, osim onih ozljeda koje se moraju sanirati kirurškim putem. No, recimo, rupture mišića, one klasične, uzdužne, riješavam u roku od pola sata – nastavlja nekadašnji sportski novinar, koji danas živi u nizozemskom Tilburgu i koji je posebno ponosan na imena sportaša kojima je pomogao. Na popisu su impresivna imena, u Rijeci su ga pohodili Xavi Garcia, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, nekadašnjem košarkašu »Škreljeva« Marku Milekiću izliječio je distorziju skočnog zgloba nakon samo jednog polusatnog tretmana, kod njega odlaze nogometaši »Rijeke« Stefan Ristovski i Roman Bezjak, a među svima njima nesumnjivo je najpoznatiji – Ivica Olić.