Kako izgledaju Omerovićevi bioenergetski tretmani?

Kad su Omerovićevi tretmani u pitanju, bilo da prisustvujete njegovim tretmanima na daljinu ili Face To Face, ako još niste bili, doživjet ćete prijatno iznenađenje.  To je nešto što još niste nigdje mogli vidjeti.

Objašnjenja koje slijedi je iz čisto praktičnih razloga, tj. da se ne objašnjava svakoj osobi ponaosob  kako radi bioenergetičar Omerović, te zbog toga usporedba sa ostalima koji se bave liječenjem bioenergijom i njihovim načinom liječenja.

Većina bioenergetičara današnjice (a tu su i osobe koje se izdaju za bioenergetičare) daju uputstva da se morate opustiti, namjestiti u određenom položaju, dlanovi da moraju biti u određenom položaju da omogući prijem energije, te da strogo zabranjuju da prekrižite ruke i noge, smatrajući da se time otežava pa čak i onemogućava protok energije…I naravno, dosta njih (a ne svi) očekuju da se ubijedite da će vam biti bolje unaprijed vam sugerirajući što bi ste trebali osjetiti tokom tretmana; strujanje, toplotu i slično… Poenta je kod velikog broja njih uglavnom na tome šta ćete osjetiti tokom tretmana, a ostalo će doći naknadno.

Osnovno obilježje Omerovićeve metode liječenja je ruka na bolnom mjestu.

Osnovno obilježje Omerovićeve metode liječenja je ruka na bolnom mjestu. Nema nikakvih ritualnih radnji.

Kod tretmana Face To Face to je ruka gospodina Omerovića, a kod tretmana na daljinu najčešće ruka osobe koja prisustvuje tretmanu, a može biti i bilo čija ruka. Na primjer, ako neko ima probleme sa plećkama ili leđima, logično je da bolesna osoba teško može sama sebi držati ruke. U tom slučaju to radi osoba koja mu pomaže pri tretmanu.

Može li se pomoći osobama koje ne vjeruju u ovaj vid pomoći?

I naravno, sad što je najzanimljivije, kad ste na Omerovićevim tretmanima ne morate vjerovati da će vam njegovi tretmani pomoći. Možete biti skeptik koliki želite. Ne morate se ni koncentrirati niti opustiti. Ruke i noge možete slobodno prekrižiti kako vam volja. Možete ako želite, doslovno, dubiti na glavi. Možete tokom tretmana pričati, pjevati, jesti, piti slušati muziku, čitati, gledati televiziju…spavati…Možete šetati, plesati, smijati se, plakati, telefonirati…(pogotovu kad je tretman sa distance, kad tim svojim postupcima ne iritirate druge). Ništa od toga ne utiče na ishod terapije. Bitno je samo da dok traje tretman vaša ili nečija druga ruka bude na vašem bolnom ili povrijeđenom mjestu, ili na mjestu gdje je određena tegoba.

I što je još najzanimljivije, što je osobama koje traže njegovu pomoć i najbitnije, kod Omerovićevih tretmana rezultat je vidljiv još tokom same terapije.

Koliko je bitno šta osjećate tokom tretmana?

Prvi savjet je da ne pridajete važnost tome što ste osjetili tokom tretmana. Znači, da ne obraćate pažnju na te razne senzacije (Tako se zovu percepcije organizama kad je određena bioenergetska terapija u pitanju, toplota, pulsiranje, strujanje, počesto čak i osjećaj da se pod rukom nešto miče.).

Na Omerovićevim tretmanima bitno je šta ćete osjetiti po okončanju tretmana, jer, bolovi i tegobe u većini slučajeva, doslovno nestaju još dok držite ruke na mjestu gdje je problem.

Do sada je njegove usluge koristilo više od 100.000 osoba iz više od 80 zemalja svijeta. Rezultati su fascinantni. Više od 90% osoba je prezadovoljno učincima tretmana.