Muhamed Omerović – bioenergetičar

Muhamed Omerović je nekadašnji sportski novinar koji se 1992. godine našao u ratnom vrtlogu u opkoljenom Sarajevu. Aktivno učestvujući u odbrani Sarajeva teže je ranjen snajperskom metkom u vrat. Zbog težine povrede biva izmješten na liječenje u Njemačku. U Njemačkoj je i operisan. Nakon četvorogodišnjeg liječenja na misteriozan način je ozdravio. Bukvalno – preko noći. Tada saznaje da posjeduje dar da može pomoći osobama koje trpe bolove.

Danas pomoću bioenergije pomaže ljudima diljem svijeta, otklanja razne vrste bolova, fizičkih i psihičkih smetnji. Do sada su se o njegov dar okoristili ljudi iz više od 80 zemalja svijeta.

Bioenergetičar Muhamed Omerović je poznato ime u svijetu alternativne medicine. Duži niz godina može ga se sresti na prostoru cijele EU, i naravno u zemljama Zapadnog Balkana.

Prije nepune dvije godine bio je prvi u svijetu koji je počeo raditi besplatne grupne tretmane za neograničen broj osoba. Za to je koristio LIVE STREAM (uživo video) od Facebook-a. Taj, do tada, nezapamćen način liječenja ljudi, izazvao je ogromno interesovanje, te podozrivost i osudu kako konvencionalne medicine, tako i poznatih alternativaca.

Kritizirali su ga čak i oni alternativaci koji su i sami radili tretmane na daljinu, ali pojedinačne, To su pravdali da se u grupnim tretmanima energija može ”zaprljati” te tako nanijeti više štete nego koristi.

Omerović se nije dao smesti. Ohrabren izvanrednim rezultatima koje, kako kaže, ni sam nije očekivao (preko 90 posto tretiranih osoba bilo je prezadovoljno rezultatima), nastavio je sa grupnim tretmanima.

Do sada je imao 20 besplatnih grupnih tretmana bioenergijom na daljinu za neograničen broj osoba. U tim tretmanima je tretirao više od 50.000 osoba širom svijeta. Doslovno od Kanade do Australije.

Za Omerovića se javnost na prostoru Zapadnog Balkana malo više zainteresirala u studenom 2009. kada je na nevjerojatan način, u rekordno kratkom roku sanirao rupturu lista nogometašu Minhenskog Bayerna Ivici Oliću. Nakon toga, Olićeva karijera je krenula silovito uzlaznom putanjom.

Po oporavku, Olić je postao najbolji pojedinac Bavarskog kluba. Upravo zahvaljujući njegovim igrama i zgodicima, Olić je te sezone obezbijedio Bayernu igranje u finalu Lige Šampiona a sebi ulazak u red velikana europskog i svjetskog nogometa.

Bioenergetičar Muhamed Omerović usluge za tretmane u ličnom kontaktu (Face To Face) naplaćuje tek ako osobe tokom tretmana osjete poboljšanje. Ukoliko ne osjete poboljšanje, nisu obavezni ni platiti tretman. Nikad, nigdje i niotkoga nije uzeo novac što tokom samog tretmana nije nastupilo poboljšanje. I po tome je jedinstven bioenergetičar Omerović.

Dugo je isti princip važio i za osobe u tretmanima na daljinu (do sad su to bili pojedinačni tretmani bioenergijom na daljinu). Osobe su obećavale da će platiti i nažalost, velika većina je pogazila svoje obećanje.

”Zahvaljujući” tim lažovima sad smo tu gdje jesmo. Kod tretmana na daljinu prvo novci pa rad, kao i svugdje u svijetu kad su slične usluge u pitanju.

Bioenergetski tretmani bioenergetičara Muhameda Omerovića pokazali su se jako djelotvornim i učinkovitim kod svih vrsta bolova, bez obzira da li je uzrok bola poznate ili nepoznate prirode. Doslovno, sve što boli.

Glavobolje, obične i migrenske, bolovi u križima, leđima, ramenima, laktovima, gležnjevima, šakama, nogama, kukovima, preponama, koljenima. Čak i ako su to bolovi od reumatskog artritisa, osteoporoze i drugih sličnih oboljenja. I te vrste bolova često budu u znatnom dijelu ublažene ili potpuno uklonjene.

Osobe sa vrtoglavicom, oslabljenim imunitetom, petnim trnom, teniskim laktom, te pojedini oblici depresije, razne anksioznosti, fobije, stres, takođe mogu koristiti Omerovićeve bioenergetske tretmane.

Opekotine, posjekotine, postoperativni problemi. Problemi sa disajnim organima, sinusi, uho, grlo, nos, bolovi u trbuhu (želučani problemi, masna jetra, lijena crijeva…. problemi sa probavom) te još mnogo toga.

Tretmanima je moguće tretirati i djecu.

Nažalost, nije moguće kod svih vrsta bolesti i povreda pomoći.

Na uspješnost Omerovićevih tretmana ne mogu računati osobe koje su oboljele od parkinsonove bolesti. Zatim osobe koje imaju epilepsiju, šizofreniju i osobe kod kojih je oštećen centralni ili periferni nervni sistem.

Tu se prije svega misli na osobe koje su imale moždani udar te je došlo do oštećenja mozga i na osbe kojima je tokom neke nesreće ili operacije oštećen i prekinut neki živac. Tim se osobama, najčešće ne može pomoći.

Bioenergetičar Muhamed Omerović imao je do sada 17 osoba koje su nakon testiranja bile pozitivne na Korona virus. Namkon tretmana, svim osobama je bolje i one se trenutno vode kao osobe koje su ozdravile. Osim njih, bioenergijom je tretirano i 100-tinjak osoba koje nisu testirane na virus Korona, a imale su simptome koje imaju i osobe koje su testirane. Sve te osobe su nakon tretmana kod bioenergetičara Omerovića bez ikakvih simptoma i poteškoća

S obzirom da  nije poznato da još neko uspješno pomaže osobama zaraženim Korona virusom, bioenergetičar Omerović je odlučio da neće naplaćivati te tretmane, jer bi naplatom tretmana koristio monopolski položaj.

Kad se pomene riječ BIOENERGETIČAR, većina ima predrasudu. Nažalost, zbog raznoraznih šarlatana koji se preferiraju kao bioenergetičari stvara se fama o prevarantima,  ljudima bez skurpula, koji su na sve spremni da se dočepaju nečijeg novca.

Ljudima je odmah pred očima slika osobe koja izvodi ritualne pokrete uz ustaljene priče…,

Osobe u nuždi, su od raznoraznih šarlatana prečesto izmanipulirane. Obećavano im je sve i svašta za sve vrste bolesti. Tako da su se pojavili ”bioenergetičari” koji liječe od svih bolesti a jedini uslov je da im vjerujete da vam mogu pomoći. Kako znaju često reći :”Ako ne vjerujete da će vam biti bolje ne može vam ni biti bolje”.

Nemali broj osoba osjetio je na svojoj koži njihovu ”bioenergiju i stručnost” i kad bi nakon nekoliko serija od po desetak tretmana rezultati izostali bili su optuženi da su oni sami krivi što im dotični ”bioenergetičar” nije bio u stanju pomoći.

Objašnjenje je bilo da oni njemu nisu vjerovali da im može pomoći te da je zbog toga izostao učinak. Naš savjet vam je, da kad naiđete na takvu osobu, koja vam na taj način uslovljava uspješnost tretmana, obavezno je zaobiđite.

Kod bioenergetičara Omerovića o tome nema ni govora. Rezultat njegovih tretmana nije placebo efekat. Jer, životinje i mala djeca ne znaju za placebo. Dovoljno govori i liječnički nalaz Dr Nevena Martinovića o učincima njegovih tretmana.

Kad su Omerovićevi tretmani u pitanju, bilo da prisustvujete njegovim tretmanima na daljinu ili Face To Face, ako još niste bili doživjet ćete prijatno iznenađenje.  To je nešto što još niste nigdje mogli vidjeti.

Objašnjenje koje slijedi je iz čisto praktičnih razloga, tj. da se ne objašnjava svakoj osobi ponaosob  kako radi bioenergetičar Omerović, te zbog toga usporedba sa ostalima koji se bave liječenjem bioenergijom i njihovim načinom liječenja.

Većina bioenergetičara današnjice (a tu su i osobe koje se izdaju za bioenergetičare) daju uputstva da se morate opustiti, namjestiti u određenom položaju, položaj dlanova da mora biti u određenom položaju da omogući prijem energije, te da strogo zabranjuju da prekrižite ruke i noge, smatrajući da se time otežava pa čak i onemogućava protok energije…I naravno, dosta njih (a ne svi) očekuju da se ubijedite da će vam biti bolje unaprijed vam sugerirajući što bi ste trebali osjetiti tokom tretmana; strujanje, toplotu i slično… Poenta je kod velikog broja njih uglavnom na tome šta ćete osjetiti tokom tretmana, a ostalo će doći naknadno.

Osnovno obilježje Omerovićeve metode liječenja je ruka na bolnom mjestu.

Osnovno obilježje Omerovićeve metode liječenja je ruka na bolnom mjestu. Nema nikakvih ritualnih radnji. Kod tretmana Face To Face to je ruka gospodina Omerovića, a kod tretmana na daljinu najčešće ruka osobe koja prisustvuje tretmanu, a može biti i bilo čija ruka. Na primjer, ako neko ima probleme sa plećkama ili leđima, logično je da bolesna osoba teško da može sama sebi držati ruke. U tom slučaju to radi osoba koja mu pomaže pri tretmanu.

I naravno, sad što je najzanimljivije, kad ste na Omerovićevim tretmanima ne morate vjerovati da će vam njegovi tretmani pomoći. Možete biti skeptik koliki želite. Ne morate se ni koncentrirati niti opustiti. Ruke i noge možete slobodno prekrižiti kako vam volja. Možete ako želite, doslovno, dubiti na glavi. Možete tokom tretmana pričati, pjevati, jesti, piti slušati muziku, čitati, gledati televiziju…spavati…Možete šetati, plesati, smijati se, plakati, telefonirati…(pogotovu kad je tretman sa distance, kad tim svojim postupcima ne iritirate druge). Ništa od toga ne utiče na ishod terapije.

I što je još najzanimljivije, i što je osobama koje traže njegovu pomoć i najbitnije, kod Omerovićevih tretmana rezultat je vidljiv još tokom same terapije.

Omerović vam savjetuje da ne pridajete važnost tome što ste osjetili tokom tretmana, tim raznim senzacijama (tako se zovu percepcije organizama kad je određena bioenergetska terapija u pitanju)… toplota, pulsiranje, strujanje, pošesto čak i osjećaj da se pod rukom nešto miče.

Na Omerovićevim tretmanima bitno je šta ćete osjetiti po okončanju tretmana, jer, bolovi i tegobe u većini slučajeva, doslovno nestaju još dok držite ruke na mjestu gdje je problem.

Do sada je njegove usluge koristilo više od 100.000 osoba iz više od 80 zemalja svijeta. Rezultati su fascinantni. Više od 90 posto osoba je prezadovoljno učincima tretmana.

Naravno, ima osoba kojima se na ovaj način ne može pomoći. Na svu sreću mnogo mnogo manje od onih kojima je moguće pomoći.

Omerovićevi tretmani bioenergijom na daljinu, zbog svoje djelotvornosti i učinkovitosti veoma su popularni i traženi.

Vlada pogrešno mišljenje da vam neće biti bolje ukoliko sami sebe ne ubijedite unaprijed da će vam od određene terapije biti bolje. To nije slučaj kod Omerovićevih bioenergetskih tretmana. Ne morate uopšte vjerovati da će vam biti bolje. Možete biti skeptik koliki hoćete.

Jedini preduslov za uspjeh terapije je da sami sebi držite ruke na mjestu gdje je problem dok traje tretman ili da dozvolite nekome drugom ko je u tom trenutku uz vas  da drži svoje ruke na vašem bolnom mjestu.

Osobe koje imaju više problema mogu angažovati čak i veći broj osoba koje će im pomagati tokom tretmana. Obično se svi žale da imaju manjak ruku u odnosu na broj problema.

Naravno, držati ruke treba kad bioenergetičar kaže da treba i zato LIVE STREAM (VIDEO UŽIVO), da bi se istovremeno dalo uputstvo svim onima koji učestvuju u tretmanu, a ne za slanje energije preko interneta i slične gluposti.

Jer, energija o kojoj je riječ, koja pomaže, ne putuje nikud. Ona je već tu. Svugdje oko nas. I ta energija, neko je zove kosmička, neko Božanska, neko univerzalna, prožima cijeli kosmos. Da nije te energije, kosmos bi se raspao.

 Ne morate ni opušteno sjediti ili ležati. Doslovno, možete dubiti na glavi. Ruke i noge mogu vam biti u položaju u kojem želite. Obično vlada mišljenje da ne smiju biti ukrštene…

Kad ste kod Omerovića na tretmanu, noge ako želite i ako vam tako odgovara možete staviti i za vrat. Dakle, noga preko noge, naravno može i ne utiče ni na konačan ishod terapije niti šta ometa , niti usporava ili otežava, niti ubrzava,  a kamo li da pravi kratak spoj, kako neuki misle.

Znači, dok treje bioenergetski tretman slobodno možete čitati, pjevati, jesti, piti, gledati tv, slušati muziku. Bitno je samo da ruka ili ruke, vaše ili osobe koja vam pomaže, budu na mjestu gdje je problem.

Do sada mi se javilo 10 osoba sa konstatiranom dijagnozom da su inficirani virusom Korona, a brojao sam do 40 osoba koje sui male iste simptome koje imaju osobe zaražene virusom Korone, ali nisu bile testirane. S velikom radošću i ponosom moram da kažem da su se moje pretpostavke, da je tim ljudima moguće pomoći tretmanim bioenergijom na daljinu, obistinile.

 

Svima je nakon mojih tretmana postalo bolje. Liječenje zaraženih Korona virusom isto je kao i liječenje zaraženih virusom gripe. Potpuno isto vrijeme je potrebno da se postignu isti rezultati.

Apelovao bih na ljekare konvencionalne medicine da osobama zaraženim Virusom Korona sugerišu da me kontaktiraju. Vjerovatno je mnogima od njih moguće pomoći.

Mene se ne trebate bojati. Neću vam ja uzeti vaš posao. Pa vi ste školovani i obrazovani medicinari. Ja nemam medicinsku naobrazbu. Ja sam studirao pravo, a ne medicinu. I ovo što ja radim produkt je dara koji je od Boga, a ne znanja. Nije valjda da se toliki broj visokoobrazovanih medicinara boji jednog čovjeka koji se bavi alternativnom medicinom.

Osobe zaražene virusom Korona, što se ranije jave sve će im biti lakše pomoći.

Još jednom apelujem na sve vas koji ste direktno ili indirektno involvirani u suzbijanju pandemije Korona virusa da prenesete inficiranim saznanja da im je moguće pomoći na ovaj način. Besplatno je. Možda time spasite nečiji život.

Pogledajte video ispod. U videu je i ispovijest Samira Čatakovića, vozača saniteta u Domu zdravlja u Cazinu, jednog od zaraženih virusom Korona.

Specifičnost Omerovićeve bioenergetske metode kojom liječi je da su rezultati vidljivi tokom samog tretmana. Dakle, osobe u toku same seanse osjećaju veliko olakšanje, a često i potpuni nestanak tegobe, odnosno problema zbog kojeg su došli.

Bioenergetičar Omerović (Omerović – bioenergija) liječi po metodi koju je sam osmislio. Metoda je nastala kroz 25 godina, koliko se Omerović bavi bioenergijom.

Osnovna karakteristika njegove metode liječenja je ruka na bolnom mjestu.

Znači, uvijek ruke na bolnom mjestu.

Najjednostavniji i najbolji opis njegove metode dao je nedavno jedan zadovoljni pacijent koji je to pokušao objasniti prijatelju. Napisao je doslovno sledeće: ”Omerović vam rukama pipa bolno mjesto dok bol ne prestane.”

Upravo to se dešava. Pipanjem prstima bolnog mjesta i stalnim propitivanjem: ”Boli li?”, Omerović rukama dira bolno mjesto i na neobjašnjiv način, bol ili tegoba se pod njegovim rukama smanjuju, a nerijetko i potpuno nestaju.

Već dvije godine Omerović radi po jednoj kombinovanoj metodi koju je sam nazvao ”NOVA METODA”.

 

NOVA METODA je po svojoj biti grupna metoda liječenja bioenergijom i sastoji se iz dva dijela.

PRVI DIO je grupni dio i traje pola sata. Za tih prvih pola sata osobe koje su prisutne (obično su to manje grupe od po 15-20 osoba) same sebi drže ruku ili ruke na bolnim mjestima.

U DRUGOM DIJELU, svako pojedinačno dolazi do bioenergetičara Omerovića gdje on svojim prstima opipava bolno mjesto i polaže dlanove.

Omerović je po mnogo čemu jedinstven. Čak ni novac ne uzima ako tokom tretmana nije došlo do poboljšanja.

Osobe koje ne osjete poboljšanje tokom tretmana (a takvih je oko 10% od ukupnog broja osoba koji mu se jave sa raznim zdravstvenim problemima i tegobama) nisu obavezne ništa platiti.

Kao i kod svih drugih oblika liječenja, i liječenje bioenergijom je proces. Doduše, neškodljiv proces u kojem se mnogo šta dešava u kratko vrijeme, ali najčešće se ne može i ne rješava sve odjednom.

Svako od nas, kad ima kakav problem, bio bi više nego zadovoljan kad bi znao da će odlaskom kod ljekara, travara, kiropraktičara ili bioenergetičara, problem zbog kojeg ide umanjiti za 20%. I na to bi se svi odreda stavili svoj potpis.

Međutim, kad dođu kod bioenergetičara, tad je u svakom od nas postaje pomalo megaloman. Da nam je sve odjednom da se riješi, pogotovu kad shvatimo da se za nekoliko minuta bolovi umanjuju, a nerijetko i potpuno iščezavaju.

Međutim, naš organizam to obično ne može da prati, pa ako se ne vodi računa može doći do neželjenih reakcija, pa samim tim i kompletan učinak zna da bude mnogo lošiji nego što bi inače bio da smo sve postupno radili.

Pretpostavimo da idemo ljekaru jer imamo glavobolju, upalu grla, upalu sinusa, probleme sa disanjem, i uz to nas boli stomak, koljena i leđa. Od raznih doktora (specijalista) dobijemo analgetike za glavu koje trebamo uzimati po potrebi, antibiotike za grlo i sinuse koje trebamo izimati po jednu na svakih osam sati i to sedam dana neprekidno, tablete za začtitu želuca koje trebamo uzimati prije svakog jela narednih 10 dana, desetak vitaminskih injekcije za leđa koje trebamo dobijati svaki dan i još 10 manuelnih masaža. Da li bi ikom od nas palo na pamet da to sve odjednom uzmemo i da ozdravimo za sat-dva? Naravno da ne bi. Pa skoro sigurno je da bi velika većina nas podlegla od svega navedenog, ili bi u najboljem slučaju imali još gore zdravlje nego prije.

Ali zato kad osobe dođu kod bioenergetičara Omerovića i kad vide kako se u kratkom periodu rješavaju čak i dugogodišnjih problema, požele se svih problema odjednom riješiti.

Ko to ne bi volio? Vjerovatno svi mi.

A da li se ko upita za eventualne posljedice?

Upravo iz tog razloga, kad dođete kod bioenergetičara Omerovića trebate se skoncentrisati na glavni problem i taj problem treba rješavati. Za ostale probleme vam je ostanak na njegovom tretmanu do kraja, a ne samo dok ne bude vaš red da vas i vase probleme opipa svojim prstima i položi na njih dlanove.

Tokom tretmana , sve dok ste u prostoriji u kojoj je on, možete polagati ruke na bolna mjesta. Nemali broj osoba bude više nego zadovoljan učincima njegovih tretmana.

Najbolji rezultati se postižu ukoliko se u što kraćem vremenskom intervalu, ako je ikako moguće dan za danom, četiri puta dođe na tretman kod bioenergetičara Omerovića. Nakon toga, preporučljivo je napraviti pauzu od 10 – 15 dana, pa eventualno tretman još jednom ponoviti.

Ukoliko želite iole ozbiljnije i dugotrajnije rezultate neophodno bi bilo da dođete dva puta, dan za danom.

Naravno, to nije obavezno. To je samo preporuka bioenergetičara Omerovića. Na kraju, vi sami odlučujete da li ćete i koliko puta doći.

Osobe su često sklone bioenergetičaru ići samo za bolesti nepoznatog porijekla. Ili pak za povrede i bolesti za koje nigdje nisu našli lijeka, pa im je odlazak bioenergetičaru poslednja nada.

Često se čuje kako neko zna reći: ”Ja znam od čega je to meni. To sam se ja  udario…podigao teško…loše držanje imam kad sjedim…od stresa… i nije to za bioenergetičara. To je za doktora.” I slično.

 Upravo to je velika greška. Bioenergetičar Muhamed Omerović svojom jedinstvenom metodom liječenja, koju je razvio kroz 24 godine koliko se bavi bioenergijom, uspješno i u veoma kratkom roku, rješava upravo te  probleme i tegobe koji nastaju u svakodnevnom životu: na poslu, u kući, na ulici, na sportskom terenu, u lovu, u ribolovu itd.

Kao rijetko ko u svijetu, uspijeva, u većini slučajeva, čak i najteže sportske (fizičke) povrede riješiti za kratko vrijeme.

Obično dva do tri tretmana budu sasvim dovoljna da se riješite bolova u koljenima, ramenima, leđima, vratu, stomaku…

Bezbroj je sportista iz cijelog svijeta kojima je i najteže povrede mižića, tetiva i zglobova izliječio bioenergetičar Omerović i to za samo par dana.

Jer, specijalnost bioenergetičara Muhameda Omerovića su sportske povrede.

I to počev od najbezazlenijih upala izazvanih naporima prilikom takmičenja ili trenažnog procesa, pa raznih kontuzija mižića, tetiva, kostiju, sa ili bez hematoma, distorzije zglobova pa do ozbiljnijih istegnuća i ruptura mišića i tetiva.

Sam Omerović kaže da mu je teško sjetiti se svih znanih i manje znanih jer riječ je o desecima tisuća osoba kojima je pomogao.

Sportaši su mu najčešći gosti, a i najdraži pacijenti. Ima tu i političara, novinara, umjetnika, liječnika, fizijatara, fizioterapeuta, osoba s estrade i mnogo ‘običnih’ ljudi.

Ovdje ćemo pobrojati samo neke od njih. Ivica Olić, nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac, vaterpolo reprezentativci Hrvatske Šetka, Sukno, Garcia…  Zatim, makedonske nogometne legende Saša Ćirić i Žanko Savov. Ruski zlatni olimpijac iz Seula 1988. Aleksej Prudnjikov. Dinamova legenda Marko Mlinarić. Džudo reprezentativci BiH Harun Sadiković i Petar Zadro. Bivši svjetski i evropski tekvando prvak Agim Murtić. Vratar FC Zürich Osman Hadžikić

Tu su još Roman Bezjak, Stefan Ristovski, Damir Milinović, Ahmad Sharbini, Mateo Hrvatin, Ivica Golik… Treneri Darije Kalezić, Miodrag Radulović. Holandski nogometaši Arjen Swinkels i Purrel Fränkel. Australski nogometni reprezentativac Rostyn Griffiths. Japanski nogometaši Tadaaki Hirakawa, Tatsuya Tanaka, Genki Haraguchi i mnogi drugi.

Doslovno, tisuće osoba sa glavoboljama, običnim i migrenskim, našlo je spas kod bioenergetičara Muhameda Omerovića.

Bolove u rukama, nogama, kukovima, šakama, laktovima, ramenima…

Razne povrede kostiju, mišića, zglobova, tetiva (teniski lakat, razna istegnuća, kontuzije sa ili bez hematoma)

Probleme sa sinusima.

Postoperativne bolove.

Petni trn, kalcifikati u ramenu i još mnogo toga.

Stres je jedan od glavnih problema modernog čovjeka. ‘’Okidač’’ za većinu bolesti. Bioenergijom protiv stresa postižu se izvanredni rezultati.

Isto tako kod blažih oblika depresije, bioenergetska terapija daje izvanredne rezultate.

Razne fobije, anksioznosti, panični napadi, hiperventilacija…sve se to da riješiti uz pomoć bioenergetskih tretmana Muhameda Omerovića.

Postoperativni oporavak uz pomoć njegovih tretmana bude skraćen i do 70 posto.

Vašoj pažnji preporučujemo i sljedeći tekst sa naše web stranice:

Liječnički nalaz iz kojeg se bidi da rezultati Omerovićevih tretmana nisu placebo efekat