Bioenergetičar Omerović u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Rijeka) polovicom listopada

Bioenergetičar Muhaamed Omerović uskoro dolazi u Hrvatsku. Dio svog boravka će odvojiti za osobe kojima je njegov bioenergetski tretman potreban.

Polovicom listopada u Zagrebu, Splitu i Rijeci bit će upriličeni njegovi tretmani.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj osoba koje mogu prisustvovati njegovim tretmanima bit će naknadno određen za svaku od navedenih lokacija.

Uvjeti i način pristupa tretmanu

Prvi uvjet je da rezervirate termin za tretman. Osobe koje unaprijed ne rezerviraju termin za tretman neće biti u mogućnosti prisustvovati tretmanu.

Obavezno je predbilježba za tretman. Predbilježiti se možete pozivom na hrvatski  telefonski broj, 095-536-7952. Kada bude poznat tačan datum, vrijeme i lokacija gdje će biti tretman za koji ste se predbilježili bit ćete obaviješteni putem telefona.

Drugi uvjet je Covid propusnica/putovnica (dokaz da ste izliječeni od korone, da ste cijepljeni ili negativan PCR test), držanje propisane distance i naravno maska za lice.

Osim toga svima će na ulazu biti mjerena tjelesna temperatura. Osobe sa tjelesnom temperaturom 38 stupnjeva i višom neće biti dozvoljen ulazak u prostoriju gdje se održava tretman.

Rezultate koje postiže bioenergetičar Omerović, dokazano je, nisu rezultat placebo efekta

Kod Omerovićeve metode, rezultati liječenja nisu placebo efekat što je dokazala i konvencionalna medicina (rentgenski snimci, magnetna rezonanca, ultrazvuk, laboratorijske pretrage).

Kod Omerovića, bilo da ste na tretmanu face to face, tj. u ličnom kontaktu ili na tretmanu na daljinu ne važe pravila koja važe kod drugih ”bioenergetičara”. Možete sjediti kako hoćete. Možete prekrižiti ruke i noge, razgovarati, jesti, piti, pjevati, čitati, slušati muziku, gledati televiziju, telefonirati, šetati… Nije potrebno, kako kvazibioenergetičari kažu, da se ”otvorite da bi ste mogli primiti energiju” niti da ”svoje misli usredotočite na bioenergetičara”. Ne morate vjerovati da će vam biti bolje, da bi boljitak i nastupio.

Senzacije, koje većina osjeti su nešto na što ne trebate obraćati pažnju jer to nije bitno za uspjeh tretmana. Omerović poziva skeptike da se uvjere u djelotvornost njegovih tretmana. Kod Omerovića možete čak i spavati na tretmanu.

Pošto Omerovićevi tretmani nisu rezultat placebo efekta, Omerovićevom metodom moguće je tretirati djecu i životinje. Jer ni djeca ni životinje ne trebaju se ”konektovati na bioenergetičara”. Upravo kod te dvije kategorije postižu se nevjerovatno dobri rezultati.

Liječnički nalaz iz kojeg se vidi da rezultati Omerovićevih tretmana nisu placebo efekat

Osobe koje tokom tretmana ne osjete poboljšanje, nisu obavezne platiti tretman!

Ono što bioenergetičara Omerovića razlikuje od većine osoba koje se bave alternativnim metodama liječenja jesu rezultati koji su vidljivi još tokom samog tretmana. Baveći se bioenergijom duže od četvrt stoljeća, razvio je jedinstvenu metodu po kojoj je postao poznat u cijelom svijetu.
Cijena tretmana je 350 kn po osobi i plaća se nakon tretmana.
Osobe koje tokom tretmana ne osjete poboljšanje, nisu obavezne platiti tretman.

U ovom videu možete pogledati kako izgleda ”FACE TO FACE” (licem u lice) tretman. Video je snimljen prije pojave COVID-19

Tretman ”FACE TO FACE” (LICEM U LICE) se sastoji iz dva dijela

Tretman ”FACE TO FACE” je tretman u ličnom kontaktu sa povrijeđenom ili bolesnom osobom. Ono što karakteriše Omerovićevu bioenergetsku metodu liječenja jeste obavezni kontakt ruke sa bolesnim ili povrijeđenim dijelom tijela. Kod tretmana bioenergijom na daljinu, ruku na bolno mjesto stavlja onaj kojem je potreban tretman, dakle bolesna osoba sama sebi ili neko ko je tad uz osobu kojoj se radi tretman.

Ovaj tretman sastoji iz dva dijela i sve vrijeme se odvija u neposrednom prisustvu bioenergetičara Omerovića. Prakticira se tek dvije godine.

Prvi dio je uzet iz ”Tretmana na daljinu”.

U tih prvih pola sata, na znak bioenergetičara Omerovića da terapija počinje, osobe koje su podvrgnute tretmanu bioenergijom, same sebi stavljaju ruke na bolno mjesto.

Nakon pola sata, sklanjaju ruke i tad počinje drugi dio samog tretmana.

Drugi dio je u stvari klasični ”face to face” (licem u lice) tretman, koji je do prije tri godine bio najčešće prakticiran. Bioenergetičar Omerović izvodi pojedinačno svakog ko je došao na tretman i naizmjenično svojim rukama pipa bolno mjesto i polaže dlanove.

Dok traje to pipanje bolnog mjesta, odnosno mjesta gdje je problem, i polaganje dlanova, još tokom samog tretmana bol, odnosno problem zbog kojeg je osoba došla nestaje ili se znatno reducira.

Ruka na bolnom mjestu osnovno obilježje Omerovićeve metode liječenja

Baveći se bioenergijom više od četvrt stoljeća, Omerović je razvio jedinstvenu metodu liječenja. Osnovno obilježje te njegove metode je ruka na bolnom mjestu, odnosno na mjestu gdje je problem.

Za razliku od drugih koji se bave sličnim načinom liječenja, a nazivaju se kao i on, bioenergetičari, Omerović ne izvodi nikakve ritualne pokrete (mahanje rukama i slično). Kad ste kod njega na tretmanu dozvoljeno vam je da sjedite kako želite. Nije zabranjeno prekrižiti ruke i noge. Možete čak i prošetati. Smijete međusobno komunicirati i naravno smijete bioenergetičara Omerovića o svemu što vas interesira, pitati.

Shvatanje i tumačenje ovog vida liječenja i objašnjenja koja ćete od Omerovića čuti umnogome se razlikuju od objašnjenja koja dobijate od drugih bioenergetičara.

Koliko puta se mora doći na tretman kod bioenergetičara Omerovića?

Bioenergetičar Omerović nikad ne kaže da neko mora prisustvovati određenom broju tretmana. Idealno bi bilo kad bi se u što kraćem roku, ako je ikako moguće dan za danom, doći četiri puta na tretman, pa da se napravi stanka od 15-20 dana pa da se eventualno tretman ponovi. To, naravno, trenutno nije moguće s obzirom da se bioenergetičar Omerović tokom svojih turneja rijetko gdje zadržava više dana.

Preporuka je (ne i obaveza) da se dođe dva puta, ukoliko se žele iole ozbiljniji rezultati.

Da li je moguće sve zdravstvene probleme riješiti odjednom?

Veoma je bitno, pogotovu za osobe koje imaju mnogo, a neki za sebe kažu, i bezbroj problema, trebate se opredijeliti za jedan problem koji želite prvo riješiti. Nelogično je, a i megalomanski je, očekivati da će vam nakon samo jednog tretmana svi problemi nestati i to zauvijek.

Kad idete kod liječnika ni tamo ne idete da vam sve probleme odjednom riješe.

Za osobe koje bi više puta da dođu kod bioenergetičara Omerovića, ukoliko ne budete mogli tokom turneje po Hrvatskoj, možete rezervirati termin za tretman na daljinu. Pojedinačni ili grupni.

Za više video klipova posjetite naš oficijelni YouTube kanal.